• N’hi ha per donar i per vendre

  Per doar i per vendreSignificat

  En gran quantitat

  Sinònims

  A balquena

  – A betzef

  – A desdir

  – A dojo

  – A doll

  – A cabassos

  – A grapats

  – A mans plenes

  – A manta

  – A munts

  – A raig

  Altres llengües

  Alemany

  Das gibt es wie Sand am Meer

  Anglès

  More than carter has pills!

  Basc

  Castellà

  A cientos

  – A manos llenas

  – A manta

  – A millares

  – A mogollón

  – A montones

  – A patadas

  – A porrillo

  Francès

  Avoir des mille et des cents

  Italià

  Ce n’è da vendere e da pendere

  Romanès

  A avea din gros

  Rus

  куры не клюют

  Les traduccions han estat possibles gràcies a la col·laboració de:

  Xus Ugarte i Ronald Puppo de la Universitat de Vic (anglès); Núria Codina de la Universitat de Chemintz i Javier Orduña de la Universitat de Barcelona (alemany); Itziar Aduriz de la Universitat de Barcelona, Jon Elordi, Josean Odiaga i Antton Olano (basc);  Xus Ugarte i  Claude Carcenac de la Universitat de Vic (francès); Joan Fontana de la Universitat de Barcelona (romanès), i Iliuxin Grigori, Kikteva Ksènia, Merzliakova Ksènia, Popova Victòria, Rudnik Svetlana, Xàrina Olga i Lukiànova Anastàsia de la Universitat Estatal Lomonóssov de Moscou (rus).

  Informació complementària:
  http://stel.ub.edu/paremio-rom/ca/

  http://refranys.wordpress.com/about/

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço