• Darrere el taulell…

  Un taulell és una taula estreta i llarga com la que hi ha a les botigues per a mostrar el gènere als compradors, o la que hi ha als bars i cafès per servir-hi begudes. No s’ha de confondre amb ‘tauler‘, que és un plafó on es poden penjar anuncis.

  Tenia tot el gènere exposat al taulell

  En el tauler hi havia penjat l’horari

  taulell

 1. Xevi

  27 maig 14
  10:48 #

  Llavors la “barra” i el “mostrador” on queden?

  1. mjaume

   30 maig 14
   8:33 #

   La barra és el taulell d’un bar. Per tant, en aquest cas, és un taulell específic.

   En canvi ‘mostrador’ és un adjectiu que vol dir ‘que mostra’. Si de cas, podríem dir ‘taulell mostrador’, és a dir, un taulell per mostrar.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril alabril21 anyelletllanat apòstrof català comptar contar cursos dat dit dret DUC dut erradicar expressions fil flairefina frase feta frases fetes guants hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs en català justícia llengua llepol lèxic nova gramàtica numerals parts llibre punta quinfumfa recursos riquesa lèxica sinònims taló temps termcat topònims tramvia tèxtil verbs vint-i-nou