• Xavier Bosch

    3. BoschXavier Bosch (Barcelona, 1967). Periodista i escriptor. Ha treballat a Catalunya Ràdio, Rac 1, TVC, La Vanguardia, l’Avui (que va dirigir entre el 2007 i el 2008) i ha estat un dels impulsors del diari Ara. Va guanyar un premi Ondas com a creador, juntament amb Antoni Bassas, del programa de Catalunya Ràdio Alguna pregunta més?. A TV3 va dirigir Un tomb per la vida, presentat per Joaquim Maria Pujal, i més tard va presentar el programa de debat Àgora. A Rac 1 va fer periodisme esportiu, El primer toc, i també va presentar El Món a Rac 1. Com a escriptor va guanyar el Premi Sant Jordi 2009 amb la novel·la negra Se sabrà tot i el Ramon Llull 2015 per Algú com tu. El fragment seleccionat pertany a Algú com tu:

    “A part d’una que s’havia posat un paó al cap -que semblava més viu que mort-, hi comptava, a l’engròs, més lligadures de barrets i pameles, més cabells recollits que melena caiguda, més joia bona que quincalleria llampant. Entre els homes, no hi havia tant color ni tantes diferències. Ja fos en esmòquing o en vestit, imperava el negre de cap a peus i, sempre, al damunt d’una camisa blanca. Tan sols en la corbata o en el corbatí de llaç, a tot estirar, la fantasia havia tingut camp per córrer. N’hi havia un, això sí, amb una americana clara, atrevida també en les formes. Era l’home que, amb la pipa fumejant a la mà, mirava el paisatge com si fos el capità del vaixell mentre xiulava, com per a ell, les notes d’un sirtaki a càmera lenta. A l’església no l’havia vist. S’hi hauria fixat.”

     

     

Cap comentari

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço