• Emili Teixidor

    cartell 27 Emili Teixidor CARNISSERIAEmili Teixidor (Roda de Ter, 1933 – Barcelona, 2012). Escriptor, pedagog i periodista. Destaca sobretot per la narrativa infantil i juvenil -una trentena d’obres publicades-, però també ha escrit novel·la per a adults i guions per a la ràdio (Servei nocturn, 1996) i la televisió (Joc de quatre, 1999).

    L’amiga més amiga de la formiga Piga és un dels seus títols de narrativa infantil. D’entre les novel·les, destaquen El llibre de les mosques (2000), guanyadora del Premi Sant Jordi i Pa negre (2003) guanyadora de molts premis (Joan Crexells, Lletra d’Or, Premi Nacional de Cultura de Literatura i Maria Àngels Anglada) i portada al cinema per Agustí Villaronga.

    Els convidats (2010) és una novel·la que torna al món de Pa negre, i que recrea, en aquest cas, les relacions socials de la postguerra.

    _____________________________________________

    […] Tots callaven, atents a l’assentament de la cassola de l’àvia i a la fressa i a les olors de la cuina, i només de tant en tant allargaven la mà per agafar algun tall de fuet o de botifarra d’ou, picar una oliva, tallar un tros de pa torrat untat amb llard i all, tastar un llardó, o beure el vi ranci que servia de vermut. els nens prenien el vi barrejat amb gasosa o aigua.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

40 60 apòstrof bones calma català cavallfort cursos diccionari normatiu diec2 dret embolar empresa erradicar escacs escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala joc jocs en català justícia lèxic nova gramàtica pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica salutació sigles sinònims temps termcat topònims tèxtil verbs vista