• Color de catxumbo

    El catxumbo és un vegetal africà, de color imprecís, que es feia servir per fer rosaris. Quan diem que una cosa és “de color de catxumbo”, volem dir que té un color que no sabríem definir ben bé i que, a més, no ens agrada gaire.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço