• 4. *Casc urbà

    En comptes de casc urbà per anomenar el centre d’una ciutat, podem fer servir centre urbà o nucli urbà.

    En lloc de casc antic, podem emprar ciutat antiga —per designar els límits d’una ciutat romana o medieval—, barri antic —si fem referència a la demarcació d’una ciutat, d’una vila o d’un poble gran— i part antiga —si parlem d’un sector poc delimitat d’una població, d’un conjunt de diversos barris, etc.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

40 60 apòstrof bones calma català cavallfort cursos diccionari normatiu diec2 dret embolar empresa erradicar escacs escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala joc jocs en català justícia lèxic nova gramàtica pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica salutació sigles sinònims temps termcat topònims tèxtil verbs vista