• 4. *Casc urbà

    En comptes de casc urbà per anomenar el centre d’una ciutat, podem fer servir centre urbà o nucli urbà.

    En lloc de casc antic, podem emprar ciutat antiga —per designar els límits d’una ciutat romana o medieval—, barri antic —si fem referència a la demarcació d’una ciutat, d’una vila o d’un poble gran— i part antiga —si parlem d’un sector poc delimitat d’una població, d’un conjunt de diversos barris, etc.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço