• 4. *Casc urbà

    En comptes de casc urbà per anomenar el centre d’una ciutat, podem fer servir centre urbà o nucli urbà.

    En lloc de casc antic, podem emprar ciutat antiga —per designar els límits d’una ciutat romana o medieval—, barri antic —si fem referència a la demarcació d’una ciutat, d’una vila o d’un poble gran— i part antiga —si parlem d’un sector poc delimitat d’una població, d’un conjunt de diversos barris, etc.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril21 apòstrof beure bisbe bull carnestoltes català cursos dret DUC erradicar etsiuts expressions fil frase feta frases fetes got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia llengua lèxic musell nova gramàtica numerals paraules parts llibre porc recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tramvia tres tombs tèxtil verbs vint-i-nou xoriço