• 8. Degut

    L’expressió degut a és incorrecta quan s’usa amb valor causal, o sigui quan expressa la raó, el motiu d’alguna cosa. Cal substituir-la per la preposició per o bé per locucions com ara per raó de, a causa de, gràcies a, per culpa de, etc., segons el context.

    L’expressió degut a pot ser correcta si es tracta del participi del verb deure seguit de la preposició a, i forma part de l’expressió ser + degut + a. En aquest cas ha de concordar amb l’element anterior de la frase a què es refereix. Per exemple, La crisi fou deguda a la manca d’acord.

    La inauguració de l’edifici s’ajorna degut al mal temps → La inauguració de l’edifici s’ajorna a causa del mal temps.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril21 apòstrof beure bisbe bull carnestoltes català cursos dret DUC erradicar etsiuts expressions fil frase feta frases fetes got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia llengua lèxic musell nova gramàtica numerals paraules parts llibre porc recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tramvia tres tombs tèxtil verbs vint-i-nou xoriço