• 31. Corregir o *corretgir?

    Massa sovint, quan rebem algun text per revisar, trobem aquesta frase a l’encapçalament: “PER CORRETGIR…”

    Quan diem corretgir incloem aquesta ‘t’ que no consta en la forma escrita: és un so que –en un registre col·loquial— ens ajuda a pronunciar una paraula, però que no és correcte ni escriure’l ni pronunciar-lo. També passa en les paraules api (i no àpit) , col·legi (i no col·lègit) o improvisar (i no improvitsar).

    Per no haver de corregir, NO AL CORRETGIR!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril21 apòstrof beure bisbe bull carnestoltes català cursos dret DUC erradicar etsiuts expressions fil frase feta frases fetes got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia llengua lèxic musell nova gramàtica numerals paraules parts llibre porc recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tramvia tres tombs tèxtil verbs vint-i-nou xoriço