• Ombra / *sombra

    L’ombra és l’espai on no toca el sol o la imatge d’un cos que es projecta sobre una superfície. Moltes vegades, però, sentim a dir sombra, un castellanisme que cal evitar. De fet, si ens hi fixem, l’adjectiu és ‘ombrívol’, i no sombrívol.

    Vaig a seure a l’ombra, que m’ha tocat massa el sol

    No es refia ni de la seva ombra

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril21 apòstrof beure bisbe bull carnestoltes català cursos dret DUC erradicar etsiuts expressions fil frase feta frases fetes got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia llengua lèxic musell nova gramàtica numerals paraules parts llibre porc recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tramvia tres tombs tèxtil verbs vint-i-nou xoriço