• Estar cruixit, adolorit, baldat / *tenir agulletes

    En català, del dolor muscular que produeix l’excés d’exercici físic o el sobreesforç, se’n diu ‘estar cruixit’, ‘estar adolorit’ o ‘estar baldat’. Tenir agulletes és un calc del castellà agujetas que cal evitar.

    Ahir vaig anar a esquiar i avui estic ben cruixida.

    Ahir vaig anar a esquiar i avui estic ben cruixida adolorida.

    Ahir vaig anar a esquiar i avui estic ben baldada.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril21 apòstrof beure bisbe bull carnestoltes català cursos dret DUC erradicar etsiuts expressions fil frase feta frases fetes got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia llengua lèxic musell nova gramàtica numerals paraules parts llibre porc recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tramvia tres tombs tèxtil verbs vint-i-nou xoriço