• 41. Mediambiental

    Adjectiu que fem servir per referir-nos al medi ambient. No és correcta la forma *medioambiental. Molt sovint és preferible fer servir l’adjectiu ambiental.

    L’anàlisi de l’mpacte mediambiental ha demostrat que els abonaments…

    Especialista en gestió ambiental

    Però es recomana utilitzar la paraula més simple i més tradicional, ambiental, sempre que no es pugui confondre amb altres significats. Per exemple, a la frase A les ciutats, sempre hi ha més problemes mediambientals que al camp, si parléssim de problemes ambientals de les ciutats, potser es podria pensar en una altra cosa, com ara ambient de nervis o crispació. Però si diem problemes mediambientals evitem qualsevol confusió.
    Així, tant podem fer servir el mot mediambiental com el mot ambiental. Només cal tenir en compte si el mot ambiental pot ser ambigu en un context determinat.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço