• Joan Salvat-Papasseit

  cartell 26 Joan Salvat-Papass. FLORIST

   

  Joan Salvat-Papasseit (Barcelona, 1894-1924). Autodidacte. Poeta proletari, periodista polèmic i empleat en una llibreria. La seva poesia, tendra i delicada, és senzilla, entenedora i, alhora, extraordinària. La seva obra, escrita en plena eufòria noucentista, té un ressò avantguardista que l’allunya dels postulats d’aquell moviment. Destaquen de la seva obra poemes com “Damunt mon vaixell”, “Poema sense acabar”, “De dalt de tot del cel (L’irradiador del port i les gavines), “Paisatge (La gesta dels estels).

  El poema triat per a la campanya és un fragment de “Perquè has vingut” dins de El poema de la rosa als llavis

  _______________________________________________

  PERQUÈ HAS VINGUT

  Perquè has vingut han florit els lilàs

  i han dit llur joia

                              envejosa

                                              a les roses:

  mireu la noia que us guanya l’esclat,

  bella i pubilla, i és bruna de rostre.

  De tant que és jove enamora el seu pas

  -qui no la sap quan la veu s’enamora.

  Perquè has vingut ara torno a estimar:

  diré el teu nom

                                  i el cantarà l’alosa.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço