• Olga Xirinacs

  cartell 30 Olga Xirinacs PEIXATERIAOlga Xirinacs (Tarragona, 1936). Escriptora i professora de piano. És una autora que ha escrit poesia, novel·la, contes i assaig. Després de Mercè Rodoreda, és l’única dona Mestra en Gai Saber pels Jocs Florals de Barcelona. Ha rebut premis importants com el Josep Pla 1982, amb l’obra Interior amb difunts; el Sant Jordi 1984, amb Al meu cap una llosa; el Carles Riba 1987, amb Llavis que dansen, i altres. La Generalitat de Catalunya li concedí la Creu de Sant Jordi el 1990. El fragment del cartell correspon al poema “Barques i estrelles”, dins del llibre Marina (1986), que inclou poemes infantils que recreen el món marí.

   

   

   

  _________________________________________________________________

  Barques i estrelles

   

  La BARQUETA sardinera

  porta llum al darrere.

  La sardina té l’escata

  pintada amb pinzell de plata.

   

  Els seitons i les sardines

  semblen cosins i cosines.

  El verat és tot ratllat,

  la lluna l’ha pentinat.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril21 apòstrof beure bisbe bull carnestoltes català cursos dret DUC erradicar etsiuts expressions fil frase feta frases fetes got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia llengua lèxic musell nova gramàtica numerals paraules parts llibre porc recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tramvia tres tombs tèxtil verbs vint-i-nou xoriço