• Les bitlles i el bitllot…

  Les bitlles o birles catalanes són un joc que consisteix a llançar un ‘bitllot’ (bitlla petita) contra un grup de sis bitlles situades a una distància entre 9,5 m i 11,5 m (segons tiri una dona o un home).

  L’objectiu és tombar 5 d’aquestes 6 bitlles i, per fer-ho, pots llançar tres cops el bitllot.

  Es tracta d’un joc de carrer que ha esdevingut esport federat (http://www.fcbb.cat/)  i reglamentat. Forma part de la nostra cultura.

 1. Nuri Roig

  29 oct. 19
  10:52 #

  A Palafrugell hi ha molta tradició, tenim una pista al costat del Centre, i moltes fotos per compartir.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril alabril21 anyelletllanat apòstrof català comptar contar cursos dat dit dret DUC dut enllepolit erradicar expressions fil flairefina frase feta frases fetes guants hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala justícia llengua llepol lèxic nova gramàtica numerals parts llibre punta quinfumfa recursos riquesa lèxica sinònims taló temps termcat topònims tramvia tèxtil verbs vint-i-nou