• Les bitlles i el bitllot…

  Les bitlles o birles catalanes són un joc que consisteix a llançar un ‘bitllot’ (bitlla petita) contra un grup de sis bitlles situades a una distància entre 9,5 m i 11,5 m (segons tiri una dona o un home).

  L’objectiu és tombar 5 d’aquestes 6 bitlles i, per fer-ho, pots llançar tres cops el bitllot.

  Es tracta d’un joc de carrer que ha esdevingut esport federat (http://www.fcbb.cat/)  i reglamentat. Forma part de la nostra cultura.

 1. Nuri Roig

  29 oct. 19
  10:52 #

  A Palafrugell hi ha molta tradició, tenim una pista al costat del Centre, i moltes fotos per compartir.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril21 apòstrof beure bisbe bull carnestoltes català cursos dret DUC erradicar etsiuts expressions fil frase feta frases fetes got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia llengua lèxic musell nova gramàtica numerals paraules parts llibre porc recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tramvia tres tombs tèxtil verbs vint-i-nou xoriço