• Les bitlles i el bitllot…

  Les bitlles o birles catalanes són un joc que consisteix a llançar un ‘bitllot’ (bitlla petita) contra un grup de sis bitlles situades a una distància entre 9,5 m i 11,5 m (segons tiri una dona o un home).

  L’objectiu és tombar 5 d’aquestes 6 bitlles i, per fer-ho, pots llançar tres cops el bitllot.

  Es tracta d’un joc de carrer que ha esdevingut esport federat (http://www.fcbb.cat/)  i reglamentat. Forma part de la nostra cultura.

  Print Friendly, PDF & Email
 1. Nuri Roig

  29 oct. 19
  10:52 #

  A Palafrugell hi ha molta tradició, tenim una pista al costat del Centre, i moltes fotos per compartir.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço