• Arriben els enigmes de l’abril…

   

   

  Un any més arriba l’abril i des del Consorci per a la Normalització Lingüística s’ha engegat la campanya més visual de l’any.  “A l’abril cada paraula val per mil” és una campanya amb sis anys d’història que té l’objectiu de revitalitzar la llengua catalana, posar-la ben a la vista i fomentar-ne tant l’ús com el coneixement. Es basa, no cal dir-ho, en la frase feta “a l’abril, cada gota val per mil”, que ens empeny a tots a aprofitar fins a l’últim recurs de què disposem, en aquest cas per cuidar la llengua. Cada dia d’abril en publicarem un i aquí teniu el primer exemplar d’aquesta edició del 2019.

   Des del 2013 el Consorci ha impulsat aquesta campanya cada abril, posant la llengua a l’aparador de les botigues i animant a totes les entitats i ajuntaments a donar-hi suport. Després de dedicar-la a l’etimologia (l’origen de les paraules), les frases fetes, els bocins de literatura, els embarbussaments i les endevinalles, aquest any arriba el torn dels enigmes.

   Enguany la campanya no tan sols consisteix en una escampada de materials impresos inspirats en la rosa i la temàtica lingüística de l’any, sinó que per fomentar la implicació de més parlants i aprenents del català s’ha decidit que participar i donar vida a la llengua tingui premi. Per això, a més de cartells, punts de llibre i estovalles, aquest any la campanya té concurs i premi propis.

  Així doncs, us animem a cercar els enigmes que trobareu repartits pels comerços de Vic, Manlleu, Torelló, Centelles i altres ajuntaments osonencs per respondre’ls tots i participar en un concurs en el qual es sorteja un viatge a les Illes Balears. Si no encerteu tots els enigmes, sempre podeu guanyar un val de 50 euros per gastar en els establiments col·laboradors. 

   Trobareu les butlletes per participar-hi a les biblioteques de Centelles, Torelló, Vic i Manlleu, i també a les oficines del Consorci per a la Normalització Lingüística d’Osona d’aquestes poblacions. També hi ha la possibilitat de participar-hi per Internet a través de https://blogs.cpnl.cat/concurscat/ .

   Bon abril i molta sort!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril alabril21 anyelletllanat apòstrof català comptar contar cursos dat dit dret DUC dut enllepolit erradicar expressions fil flairefina frase feta frases fetes guants hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala justícia llengua llepol lèxic nova gramàtica numerals parts llibre punta quinfumfa recursos riquesa lèxica sinònims taló temps termcat topònims tramvia tèxtil verbs vint-i-nou