• El 9 Ets i uts. Establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua

    Establiments VxL

    Núm.110//El Voluntariat per la Llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

    El VxL es va iniciar l’any 2003 i, a part d’impulsar la creació de parelles lingüístiques, també engloba altres iniciatives com ara l’adhesió d’establiments col·laboradors (comerços, bars, restaurants…), els quals utilitzen el català amb els membres de les parelles lingüístiques perquè puguin practicar-lo en una situació real, quotidiana i fora de l’aula. A Catalunya ja s’hi han adherit més de 3000 establiments i alguns d’ells ofereixen descomptes amb el carnet de VxL que tenen els participants.

    Els comerços adherits al VxL s’identifiquen amb un adhesiu que col·loquen en un lloc visible. A més de l’atenció en català a les persones que l’estan aprenent, els establiments poden participar o col·laborar amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) corresponent en activitats adreçades als voluntaris i aprenents del VxL, com per exemple fer demostracions, xerrades o tallers sobre els seus productes i serveis. En cas de bars o llibreries, també poden, a més, ser Punt de trobada del VxL perquè les parelles puguin conversar en l’espai que se’ls faciliti.

    A Osona hem començat una iniciativa juntament amb els comerços adherits VxL de la comarca que es diu Vine a conèixer el nostre comerç, en la qual els comerços ens obren les portes per donar-se a conèixer i mostrar la seva feina diària.

    Cal agrair, doncs, el suport que donen els comerços al programa VxL i que vetllen per la llengua cada dia. També us animem a fer-vos establiment VxL! Només cal que demaneu informació a qualsevol dels serveis de català del Centre de Normalització Lingüística d’Osona (Manlleu, Torelló i Vic).

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço