• No posar-se pedres al fetge

  Pedres al fetgeSignificat

  Prendre-s’ho amb calma.

  No amoïnar-se per res. Ser molt despreocupat (Víctor Pàmies i Riudor  DITES.CAT  Edicions Barcanova).

  Sinònims

  Tenir bona jeia

  Tenir el fetge gros

   

   

  Altres llengües

  Alemany

  In der Ruhe liegt die Kraft

  Anglès

  To be laid back

  Basc

  Gibel-handi bat izan

  Castellano

  Tener cachaza

  – Tener mucho estómago

  Francès

  Ne pas se faire dela bile

  Italià

  Non farsi il sangue amaro

  Non farsi venire la bile amara

  Rus

  и в ус не дуть

  Les traduccions han estat possibles gràcies a la col·laboració de:

  Xus Ugarte i Ronald Puppo de la Universitat de Vic (anglès); Núria Codina de la Universitat de Chemintz i Javier Orduña de la Universitat de Barcelona (alemany); Itziar Aduriz de la Universitat de Barcelona, Jon Elordi, Josean Odiaga i Antton Olano (basc);  Xus Ugarte i  Claude Carcenac de la Universitat de Vic (francès); Joan Fontana de la Universitat de Barcelona (romanès), i Iliuxin Grigori, Kikteva Ksènia, Merzliakova Ksènia, Popova Victòria, Rudnik Svetlana, Xàrina Olga i Lukiànova Anastàsia de la Universitat Estatal Lomonóssov de Moscou (rus).

  Informació complementària:
  http://stel.ub.edu/paremio-rom/ca/

  http://refranys.wordpress.com/about/

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço