• Joana Raspall

  cartell 21 Joana Raspall JOGUINESJoana Raspall (Barcelona, 1913 – Sant Feliu de Llobregat, 2013) va ser escriptora i bibliotecària. La seva obra és sobretot de teatre i poesia infantil. És en aquest últim camp que ha estat una de les precursores del gènere del nostre país. Els seus poemes  infantils destil·len senzillesa i claredat, cosa que els aproxima al públic menut.

  D’entre la seva obra destaca Bon dia, poesia!, Versos amics, Poemes per a tot l’any i Pinzellades en vers. En aquesta última, dins el bloc “Aquarel·les”, hi podem trobar el poema “Si em feu dir la cosa…”. És un fragment d’aquest poema que trobareu en un cartell de la campanya.

  __________________________________________________

  SI EM FEU DIR LA COSA…
  Veig muntanyes de joguines,
  totes noves i volgudes:
   
  cotxes, nines
  pilotes de tots colors,
  dolces bestioles peludes,
  pallassos amb panderetes,
  trens, cuinetes,
  ,capses amb molts jocs…
  Però si em feu dir la cosa
  que més feliç em farà,
  us diré: Conteu-me històries!…
  Qui me les vol explicar?
  Apagaríem la tele
  i jo us podria escoltar!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço