• Mercè Rodoreda

  Mercè Rodoreda (Barcelona, 1908 – Girona, 1983), ha estat la novel·lista més important de la postguerra i autora de la novel·la catalana més coneguda de tots els temps, La plaça del Diamant (1962). Acabada la guerra s’exilià a França i després a Ginebra. No tornà a Catalunya fins a mitjan dels anys 70. El 1980 se li atorgà el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Mirall trencat, Aloma o El carrer de les Camèlies, entre altres, també són obra seva. El fragment que hem triat pertany a El parc de les magnòlies.

   

  cartells jpg_Pa¦ügina_16Sirena dels meus pecats

  damunt d’un roc ajaçada

  que enxarxes amb la mirada

  la palaia i els verats

  la morena enfurismada

  les petxines a grapats

  els musclos, porta tancada,

  els dofins caragirats…

  Sirena d’ungla nacrada

  no em retreguis els pecats

  quan la nit es fa morada.

  No congriïs malvestats!

  perla de l’ona alterada

  amb la cua cargolada

  pel foc de les tempestats!…

  Print Friendly, PDF & Email

Cap comentari

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço