• Marta Rojals

  cartell 23 Marta Rojals ESPORTSMarta Rojals (La Palma d’Ebre, 1975) és una articulista i escriptora catalana. Es va llicenciar en arquitectura, però va debutar com a escriptora el 2011 amb la novel·la Primavera, estiu, etc, que va tenir una molt bona acollida entre el públic. El 2014 va publicar L’altra i el 2015, No ens calia estudiar tant, un recull d’articles publicats a Vilaweb, mitjà amb el qual col·labora habitualment.

  La seva novel·la és franca, profunda i sense subterfugis i reflecteix, mitjançant la llengua popular, aquesta realitat. El fragment triat per a la campanya és de la seva primera novel·la.

  ____________________________________________________

  […] De vegades, com ara, encara ric sola recordant la meua Joana Pedrona, la d’abans de fer-se cosmopolita. La de quan havíem d’anar al tros i baixàvem ensonyolides les escales, a les set del matí, i ella es mirava de coll en avall, vestida amb el xandall i l’anorac, la bufanda i el passamuntanyes de llana, tot ple de boles, i em deia: Eliete, amb aquesta pinta no lligarem mai, tu i jo. De la seua boca va ser que vaig sentir per primer cop la paraula lligar, i els ulls em van redolar fins a les sabates.[…]

  Primavera, estiu, etcètera.

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço