• Marta Rojals

    cartell 23 Marta Rojals ESPORTSMarta Rojals (La Palma d’Ebre, 1975) és una articulista i escriptora catalana. Es va llicenciar en arquitectura, però va debutar com a escriptora el 2011 amb la novel·la Primavera, estiu, etc, que va tenir una molt bona acollida entre el públic. El 2014 va publicar L’altra i el 2015, No ens calia estudiar tant, un recull d’articles publicats a Vilaweb, mitjà amb el qual col·labora habitualment.

    La seva novel·la és franca, profunda i sense subterfugis i reflecteix, mitjançant la llengua popular, aquesta realitat. El fragment triat per a la campanya és de la seva primera novel·la.

    ____________________________________________________

    […] De vegades, com ara, encara ric sola recordant la meua Joana Pedrona, la d’abans de fer-se cosmopolita. La de quan havíem d’anar al tros i baixàvem ensonyolides les escales, a les set del matí, i ella es mirava de coll en avall, vestida amb el xandall i l’anorac, la bufanda i el passamuntanyes de llana, tot ple de boles, i em deia: Eliete, amb aquesta pinta no lligarem mai, tu i jo. De la seua boca va ser que vaig sentir per primer cop la paraula lligar, i els ulls em van redolar fins a les sabates.[…]

    Primavera, estiu, etcètera.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

40 60 apòstrof bones calma català cavallfort cursos diccionari normatiu diec2 dret embolar empresa erradicar escacs escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala joc jocs en català justícia lèxic nova gramàtica pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica salutació sigles sinònims temps termcat topònims tèxtil verbs vista