• Santiago Rusiñol

  cartell 24 Santiago Rusiñol MERCERIASantiago Rusiñol (Barcelona, 1861- Aranjuez, 1931) va ser escriptor, pintor, periodista, dramaturg i col·leccionista. Es forma a París i és un dels precursors del modernisme a Catalunya, amb plataformes com El Cau Ferrat a Sitges, o Els Quatre Gats a Barcelona.

  Té més de 90 títols publicats de tots els gèneres. Destaquen obres de teatre com L’Hèroe o Cigales i formigues, i de prosa, com Aucells de fang i L’Auca del senyor Esteve, un fragment de la qual s’ha concretat en un cartell de la nostra campanya.

  La colònia Rusiñol a Manlleu era patrimoni de la família d’industrials de la qual provenia Santiago Rusiñol. Moltes obres pictòriques de l’autor que retraten paisatges osonencs certifiquen la relació de l’artista amb la nostra comarca.

  ________________________________________________

  Per fi es van emportar les olletes, les pipes, les brotxes i els reglets; van deixar l’establiment fet una tassa de pintura i, cantant el Guillermo Tell, els artistes se’n van anar. L’únic rastre que en quedava en aquell temple de comerç era la pintura fresca que embrutava tots els que entraven. L’un s’emportava un tros de taulell a la cama del pantaló; un altre, un tros d’armari als farbalans de les faldilles, i tots, el nas ple de trementina. Però, com que tot s’asseca en aquest món, els colors es van pansi i es va poder col·locar el gènere: capses, trenzilles, cotons, gorres d’infant, lligacames, corbates, troques i boixets, i quan tot va ser col·locat, van anar arribant els parents per fer-se càrrec de la millora, i tots hi van anar dient la seva.

  La senyora Felícia, l’àvia paterna de l’Estevet, va dir davant la fatxada que allò era un veritable Edèn, i en ser dintre ho va tornar a dir.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

40 60 apòstrof bones calma català cavallfort cursos diccionari normatiu diec2 dret embolar empresa erradicar escacs escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala joc jocs en català justícia lèxic nova gramàtica pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica salutació sigles sinònims temps termcat topònims tèxtil verbs vista