• Embarbussament: què t’ha dit, què t’ha dut i què t’ha dat…

     

     

    Les consonants protagonistes de l’embarbussament d’avui són les oclusives /d/ i /t/: la /d/, una oclusiva sonora i la /t/ una oclusiva sorda. Es combinen amb diferents vocals (dit, dut, dat…) i amb les paraules similars ‘dida’, ‘didot’ i ‘didal’. El resultat és ben sonor i fa patxoca!

    Podeu trobar aquest cartell en algunes merceries, per exemple.

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril alabril21 anyelletllanat apòstrof català comptar contar cursos dat dit dret DUC dut enllepolit erradicar expressions fil flairefina frase feta frases fetes guants hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala justícia llengua llepol lèxic nova gramàtica numerals parts llibre punta quinfumfa recursos riquesa lèxica sinònims taló temps termcat topònims tramvia tèxtil verbs vint-i-nou