• Embarbussament: què t’ha dit, què t’ha dut i què t’ha dat…

     

     

    Les consonants protagonistes de l’embarbussament d’avui són les oclusives /d/ i /t/: la /d/, una oclusiva sonora i la /t/ una oclusiva sorda. Es combinen amb diferents vocals (dit, dut, dat…) i amb les paraules similars ‘dida’, ‘didot’ i ‘didal’. El resultat és ben sonor i fa patxoca!

    Podeu trobar aquest cartell en algunes merceries, per exemple.

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço