• Embarbussament: què t’ha dit, què t’ha dut i què t’ha dat…

     

     

    Les consonants protagonistes de l’embarbussament d’avui són les oclusives /d/ i /t/: la /d/, una oclusiva sonora i la /t/ una oclusiva sorda. Es combinen amb diferents vocals (dit, dut, dat…) i amb les paraules similars ‘dida’, ‘didot’ i ‘didal’. El resultat és ben sonor i fa patxoca!

    Podeu trobar aquest cartell en algunes merceries, per exemple.

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

40 60 anglicisme apòstrof bones calma català cavallfort cursos diccionari normatiu diec2 dret empresa erradicar escacs escola etsiuts expressions fil frase feta frases fetes hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs en català justícia lèxic nova gramàtica otorrino pillar; agafar; enxampar porc recursos refranys riquesa lèxica salutació sigles sinònims temps termcat tió topònims tèxtil verbs vista