• Embarbussament: què t’ha dit, què t’ha dut i què t’ha dat…

     

     

    Les consonants protagonistes de l’embarbussament d’avui són les oclusives /d/ i /t/: la /d/, una oclusiva sonora i la /t/ una oclusiva sorda. Es combinen amb diferents vocals (dit, dut, dat…) i amb les paraules similars ‘dida’, ‘didot’ i ‘didal’. El resultat és ben sonor i fa patxoca!

    Podeu trobar aquest cartell en algunes merceries, per exemple.

     

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril anyelletllanat apòstrof bosc català comptar contar dat dit DUC dut enllepolit erradicar flairefina frase feta frases fetes gallina gana guants hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala llengua llepol lèxic mi mica nova gramàtica numerals punta quinfumfa recursos res set son taló termcat tica topònims tramvia vesc vint-i-nou visc xica