• Enoteca, vinoteca, vinateria, celler…

    Totes són formes correctes. Una enoteca, però, pretén ser un lloc més especialitzat on s’exhibeixen col·leccions de vins de qualitat que el públic pot visitar i on una persona entesa en la matèria pot assessorar sobre el tema. A més més és lloc de degustació i de compra, i pot designar, també, una col·lecció particular de vins.

    La forma enoteca es considera preferent perquè està formada per dos elements d’origen grec: eno-, que significa ‘vi’, i teca que indica ‘dipòsit’.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anglicisme apòstrof beure bones cap d'any; carnestoltes català cavallfort cursos dret empresa erradicar escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes gentilicis; osona; got hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala jocs jocs en català justícia lèxic nova gramàtica Osona paraules pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica sinònims temps termcat tonis topònims tèxtil verbs xoriço