• Enoteca, vinoteca, vinateria, celler…

    Totes són formes correctes. Una enoteca, però, pretén ser un lloc més especialitzat on s’exhibeixen col·leccions de vins de qualitat que el públic pot visitar i on una persona entesa en la matèria pot assessorar sobre el tema. A més més és lloc de degustació i de compra, i pot designar, també, una col·lecció particular de vins.

    La forma enoteca es considera preferent perquè està formada per dos elements d’origen grec: eno-, que significa ‘vi’, i teca que indica ‘dipòsit’.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril anyelletllanat apòstrof català comptar contar cursos dat dit dret DUC dut enllepolit erradicar expressions fil flairefina frase feta frases fetes gallina guants hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala justícia llengua llepol lèxic nova gramàtica numerals punta quinfumfa recursos riquesa lèxica sinònims taló temps termcat topònims tramvia tèxtil verbs vint-i-nou xica