• El 9 Ets i uts. Llengua al Twitter

  Piulades de llengua

  Núm. 113// Fa dues setmanes us vam recomanar uns quants perfils de la xarxa “Instagram” que tracten diversos temes relacionats amb la llengua catalana. Aquesta setmana reprenem les xarxes socials per fixar-nos en una altra que està farcida de comptes amb temàtica lingüística: Twitter.

  Començant per la nova accepció del verb “piular”, que ha passat a designar l’acte de publicar alguna cosa a Twitter, aquesta aplicació ha revolucionat el món de la comunicació tant al nostre país com a la resta del món; alguns usuaris ho han aprofitat per difondre curiositats sobre el català, corregir altres comptes, recollir dubtes… aquí teniu un recull de perfils que us poden interessar.

  @apuntlinguistic

  És un perfil que es dedica, fonamentalment, a detectar errades lingüístiques.  Li podeu comunicar errors que trobeu en altres usuaris o en qualsevol publicació.

  @virgili7

  Aquest perfil està gestionat per un filòleg membre del grup Koiné. Es dedica a detectar errors en discursos polítics, publicacions de diaris, comunicacions d’altres usuaris…és un compte didàctic que us ajudarà a tenir un “bon català”, com l’etiqueta ell.

  @comhodiria_cat

  Un perfil fet per joves estudiants de la UB que van decidir crear una eina per connectar el català dels joves amb el català estàndard: recullen paraules que diuen els joves (anglicismes, verbs amb sentits nous…) i en busquen l’equivalència en el català normatiu. També tenen una pàgina web on us podeu posar al dia (si teniu una edat) o elevar el vostre registre (si sou joves i dieu “ràndom”).

  @easycatalan

  Compte enfocat a l’aprenentatge del català per part de persones estrangeres. També tenen un perfil a Youtube.

  @termdret

  És un usuari del Termcat (termcat.cat/ca) que es centra en el vocabulari judicial; soluciona dubtes, ofereix definicions i ajuda a entendre la nomenclatura dels processos judicials. Molt útil en els temps que corren.

   

   

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

40 60 apòstrof bones calma català cavallfort cursos diccionari normatiu diec2 dret embolar empresa erradicar escacs escola etsiuts expressions ferro fil frase feta frases fetes hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala joc jocs en català justícia lèxic nova gramàtica pillar; agafar; enxampar porc pujar i apujar; baixar i abaixar recursos riquesa lèxica salutació sigles sinònims temps termcat topònims tèxtil verbs vista