• El 9 Ets i uts. Lèxic: vocabulari de xarxes socials

    Núm. 175// Avui us presentem el Vocabulari de les xarxes socials, una eina que ens permet conèixer els termes més usats en aquest camp. El TERMCAT, que és un centre de terminologia que vetlla per trobar noves paraules en català, sempre fa vocabularis que ens posen al dia. Aquesta obra ja té alguns anys ─la primera edició és del 2014 i se’n va tornar a fer una altra el 2017─, tot i així és ben útil, encara. A més, és un producte que està obert a noves ampliacions perquè, com sabem, internet és un món en expansió i en transformació. Es va elaborar en el marc de Realiter (Xarxa Panllatina de Terminologia), que té com a objectiu afavorir el desenvolupament de les llengües romàniques. 

    El vocabulari conté 155 termes relacionats amb les diferents xarxes socials, especialment el Facebook i el Twitter. Cada terme està en sis llengües romàniques (català, castellà ─variants d’Europa i de Mèxic─, francès, gallec, italià i portuguès ─variants d’Europa i del Brasil) i també en anglès. Les definicions són en català i, en alguns casos, també en castellà. Hi podem trobar paraules com ara trolejar (‘atacar una persona, un organisme o un determinat contingut web mitjançant la publicació a internet de continguts deliberadament provocatius o controvertits’) o piular (o també tuitar, no pas *tuitejar; i vol dir ‘publicar instantàniament a Twitter un missatge amb un nombre de caràcters limitat’), entre d’altres que molts de vosaltres coneixereu. El vocabulari el trobareu a: www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/156. 

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

alabril alabril21 anyelletllanat apòstrof català comptar contar cursos dat dit dret DUC dut enllepolit erradicar expressions fil flairefina frase feta frases fetes guants hidrònims informacions itujugues itujuguesencatala justícia llengua llepol lèxic nova gramàtica numerals parts llibre punta quinfumfa recursos riquesa lèxica sinònims taló temps termcat topònims tramvia tèxtil verbs vint-i-nou